آرتروز دست

آرتروز دست به دلیل تحلیل و از بین رفتن مفاصل ایجاد و سبب ورم مفاصل و التهاب بافت های اطراف آن می‌شود؛ افراد مبتلا به این عارضه درد شدید در مفاصل آسیب دیده و همچنین سفتی مفصل را تجربه می‌کنند و این موضوع هر باری که از عضو استفاده می‌کنند و کارهای تکراری را انجام می‌دهند شدید تر و بدتر می شود.

hand osteoarthritis
آرتروز دست

یکی از مهمترن  علامت‌ها در آرتروز درد مفاصل است؛ درد ممکن است به صورت دائم وجود داشته باشد یا در هنگام فعالیت و استفاده از مفصل مورد نظر ظاهر و تشدید شود؛ این درد استفاده از عضو مورد نظر را با مشکل و محدودیت همراه می‌سازد؛ گاهی در مفصل مبتلا التهاب تشدید و باعث تورم و افزایش درد می‌شود.

یکی از علائم مفاصل مبتلا به آرتروز خشکی صبحگاهی است به طور که پس از برخاستن از خواب و برای مدتی ( معمولا در حدود پنج تا ده دقیقه) در آن مفاصل احساس خشکی و محدودیت در حرکات وجود دارد؛ پدیدار شدن زواید استخوانی در پیرامون مفصل باعث به وجودآمدن برجستگی‌هایی در ناحیه مفصل شده و در زیر پوست مشاهده می‌شود. این زواید استخوانی ممکن است در جهاتی مانع حرکت مفصل شوند.

پزشک معالج با معاینه بالینی می‌تواند تشخیص آرتروز و ساییدگی مفصل را به راحتی مطرح  کند اما برای قطعیت تشخیص از رادیوگرافی ساده استفاده می‌شود.

برای کنترل التهاب مفصلی یا همان آرتریت دست که سبب ایجاد درد، تورم و محدودیت حرکتی می‌شود در موارد خفیف مصرف برخی داروهای خوراکی توسط پزشک معالج تجویز می‌شود؛ در مواد شدیدتر برای کاهش التهاب‌های مفصلی، افراد به مصرف  داروهای ضد التهاب غیر استروئیدی و حتی گاهی تزریق آمپول های نظیر کورتون به داخل مفصل روی می‌آورند.

روش‌های دیگری هم برای بهبود علائم وجود دارد، از این روش‌ها می‌توان به استفاده از رژیم غذایی غنی از کلسیم، فیزوتراپی و انجام تمرینات ورزشی استقامتی اشاره کرد.

انجام تمرینات ورزشی مناسب می‌تواند سبب کاهش درد و جلوگیری از پیشروی و افزایش آرتروز شود؛ در این روش آسان انعطاف پذیری رباط و تاندون دست افزایش می‌یابد و با تقویت عضلات اطراف مفصل به افراد کمک می‌کند تا در هنگام به کارگیری مفصل درد و ناراحتی کمتری احساس کند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *